Skip to content

Bianca Valentijn (BC Bouw)

Ik heb de sessies als zeer intensief, confronterend maar zeker ook verhelderend ervaren.

In mei vroeg je of ik een “brown paper” sessie met je wilde doen. Ik had geen idee wat mij eigenlijk te wachten stond; we zouden kijken naar knelpunten in ons bedrijf en dacht eigenlijk “nou oke…. Wie weet steek ik er wat van op”. Eerlijk gezegd was ik een beetje sceptisch en op dat moment ook moe, futloos, prikkelbaar en had weinig tot geen plezier meer in mijn werk, dus eigenlijk kwam je voorstel op een heel goed moment. Na deze sessie was mij gelijk duidelijk; ik zat vast in een patroon waar ik niet zomaar uit kom, hier heb ik hulp bij nodig. Er moet nu iets veranderen: Verandering voor zowel mijn zakelijke als eigen persoonlijke ontwikkeling.

In de sessie die daarna volgde een persoonlijke scan, waarbij duidelijk naar voren kwam dat er veel ruimte voor verbetering was. Door de fijne gesprekken en opdrachten ging ik aan slag met mijn bedrijf maar vooral met mezelf. Mij werd heel snel duidelijk dat IK patronen moest doorbreken en anders met lopende zaken om moest gaan. Terwijl ik altijd dacht dat ik alles goed op orde had, was dit een confronterende sessie. Ik ging aan de slag met energievreters en energiegevers. Alhoewel ik niet alle energievreters weggewerkt krijg, heb ik wel een goede balans gevonden en juist dingen gedaan en opgezocht welke mij juist energie geven.

Tussen de sessies door vond ik het heel fijn dat er een inspirerende mail met tips en een nieuwe opdracht werd toegestuurd. Deze besprak ik ook tijdens het avond eten met mijn gezin zodat wij min of meer er allemaal aan herinnerd werden dat wijzelf patronen moeten (blijven) doorbreken/aanpassen. Het is nu eenmaal een familiebedrijf aan het worden. Zo houden we eens per week “het noemen van drie positieve dingen” erin. Leuk is het dan ook om van meerdere gezinsleden positieve dingen te horen van die dag of week ook daar krijg ik veel energie van. Ook in de zakelijke sfeer ben ik beter mijn grenzen aan gaan geven, hier heb je mij hele goede handvaten voor gegeven.

Door het hele traject ben ik me gaan realiseren wat er echt toe doet en ben ik zelfs een dag minder gaan werken. Op deze dag heb ik twee keer een moment ingepland voor dingen die ik echt leuk vind, waar ik energie van krijg. Dit zorgt ervoor dat ik juist de overige 4 dagen, dat ik wel aan het werk ben, met plezier en de juiste “zakelijke” focus beter presteer. Ook in deze 4 dagen plan ik een moment voor mezelf in, soms is dat even wandelen, of snel een kop koffie drinken bij mijn moeder. Met kleine stapjes heb ik alles beter onder controle en heb ik minder moeite met dingen loslaten en nagenoeg geen schuldgevoel meer.

Ik wil je bedanken voor je tijd, je luisterend oor, goed advies en inspiratie. Het heeft mij enorm geholpen de draad echt goed op te pakken.

Weten hoe ik jou kan helpen?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.