Skip to content

Proces verbetering

Zeg eens eerlijk hoeveel tijd wordt binnen jouw onderneming gespendeerd aan bedrijfsprocessen verbeteren? Is het antwoord weinig dan ben je de enige niet. Er is altijd wel wat aandacht voor het verbeteren van zaken binnen je onderneming. Maar écht de volle focus hebben om hier daadwerkelijk serieus mee aan de slag te gaan is vaak een ondergeschoven kindje. Je hebt altijd zaken die voorgaan of brandjes die je moet blussen want ja het loopt op zich allemaal wel gewoon door.

Veel van mijn klanten willen graag makkelijker, beter of sneller werken. Kortom met meer rust, vrijheid en plezier ondernemen.

Afgelopen week ben ik samen met Mark Bauman van BusinessCenter Telecom aan de slag gegaan met optimalisatie van één van zijn bedrijfsprocessen.

We zijn als volgt te werk gegaan.

  1. Eerst bepaalt welk bedrijfsproces in kaart gebracht zou worden en waarom, met welk doel en welk probleem opgelost dient te worden. Dit alleen al levert allerlei inzichten en nieuwe ideeën op.
  2. Vervolgens op een groot vel papier op de muur het huidige proces gevisualiseerd, door alle processtappen in kaart te brengen. Hier werden meteen een aantal knelpunten duidelijk.
  3. De knelpunten, problemen maar ook wat heel goed verloopt, verder benoemt en onderzocht.
  4. Een begin gemaakt met het bedenken van verbeteringen.

Deze sessie duurde maar 2 uur en heeft de volgende verbeteringen opgeleverd:

Handelingen die dubbel worden gedaan bij facturatie elimineren. Klanten eerder informeren waardoor er een processtap weggelaten kan worden.

Kortom door 2 uur met rust en focus aan je onderneming te werken levert meteen meer tijd en geld op voor langere termijn. Wie wil dit nu niet?

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.