Skip to content

Hoe betrek jij je klant bij een nieuwe dienst?

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen over Starbucks, je weet wel die koffieketen.

Jaren geleden heb ik voor een collega een koffiemok van deze koffieketen uit Australië heb meegenomen. Zo ben ik zelf ook met deze verzamelwoede gestart.
Elke keer als ik een reis maak bezoek ik de koffieketen om daar een koffiemok te kopen.
Doen ze goed om mij als bestaande klant, buiten koffie, ook mokken te laten kopen.

In het boek schrijft me dat verrassingen ook een fantastisch middel kunnen zijn om op een manier die weinig moeite nog geld kost een nieuw product of dienst te introduceren aan je klanten.

In het boek verteld een (bestaande) klant een voorbeeld dat op een zondagmiddag een medewerker door de winkel liep met een dienblad vol bekertjes met ijsdrank. Er werd namelijk voor de zomer een nieuwe ijsdrank geïntroduceerd en er werden gratis monsters rondgedeeld.  De conclusie de introductie van een nieuw product werd een happening die klanten op een niet intimiderende manier toe zetten eens iets nieuws te proberen.

Dit principe kan je uiteraard heel goed toepassen bij je eigen onderneming. Wil jij een nieuwe dienst introduceren vergeet dan vooral niet je bestaande klanten hier bij te betrekken. Dit kan bijvoorbeeld door hen om hulp te vragen bij het ontwikkelen van je nieuwe dienst.  Je bestaande klant kent je al en die vertrouwt je. Deze klant wil je vaak heel graag helpen.

Niet alleen bij het ontwikkelen van een nieuwe dienst kan je gebruik maken van de input van je bestaande klant. Deze week had ik een sessie met een ondernemer, waarbij de hulp van bestaande klanten werd ingeroepen bij het optimaliseren van een bestaande dienst.

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen je bestaande klant is de simpelste én belangrijkste bron van waardevolle bedrijfsinformatie!

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.