Skip to content

Hoe beter de klantreis hoe makkelijker je nieuwe (ideale) klanten aantrekt en bestaande klanten weet te behouden!

Inzicht in de klantreis zorgt voor:

  • Een bijdrage aan commercieel succes.
  • Jouw toegevoegde waarde op de juiste momenten aan de juiste klanten.
  • Dat klanten langer bij je blijven.

Bij de grotere organisaties zie je regelmatig dat er een afdeling is die zich hiermee bezig houdt, er worden mensen vrijgemaakt om de klantreis steeds beter te maken.

Als kleinere onderneming heb je deze mogelijkheid vaak niet. Maar het grote voordeel wat je wel hebt is dat het sneller en praktischer toe te passen is. Je hebt namelijk niet duizenden klanten, je staat vaak dicht bij je klant dus vele malen gemakkelijker om stil te staan bij hoe is het om bij jou klant te zijn.

Maar waar start je nu?

Het is belangrijk om de doelstelling eerst goed scherp te stellen. Wat wil je nu als onderneming?  waar wil je aan bijdragen? Zorg dat de doelstelling overeen komt met je strategische keuzes.

Wanneer de doelstelling namelijk niet in lijn is met wat de visie is en waar je naartoe wilt als onderneming wordt het een los project zonder focus en aandacht.  Eeuwig zonde van je kostbare tijd.

Wanneer je het wel goed aanpakt levert het je ongelofelijk veel inzichten, veel verbeteringen en dus ook veel nieuwe business. Grijp deze commerciële kans.

Hulp nodig? Neem gerust contact op met mij.

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.