Skip to content

Denk jij dat service verlenen van toepassing is op jouw bedrijf?

Deze week heb ik een fijn en open gesprek gehad met een notaris. Over onder andere hoe je als notaris meer uit je bestaande klanten kan halen. Ik werd getriggerd door de opmerking dat service verlenen niet past bij een notaris maar wellicht meer bij een andere branche. Is dat echt zo???

Nadat mijn moeder een aantal maanden geleden was overleden diende er zaken notarieel geregeld te worden.

Via onze accountant een notaris gevonden. We ontvingen een brief van de notaris om een afspraak te maken. De afspraak kon via zoom of op kantoor bij de notaris plaatvinden.

Wow wat een service dacht ik, aangezien er meerdere nabestaanden aanwezig diende te zijn leek de zoom optie de perfecte oplossing. Zo hoefde niet iedereen vrij van het werk te nemen om naar het kantoor van de notaris te komen (het notariskantoor is namelijk dagelijks tot vijf uur geopend).

Tijdens het telefonisch contact, bleek het helaas toch iets anders te zijn dan in de brief vermeld. Jammer slechte service, ik moest opnieuw van alles regelen. Een aantal nabestaanden dienden naar kantoor te komen en één persoon kon via zoom contact hebben.

De betreffende zoom afspraak, werd helaas vergeten door de notaris. Dat kan natuurlijk gebeuren.

De notaris moest overigens nog een aantal stukken toesturen ter ondertekening en het blijkt dat ook daar wederom voor naar kantoor gekomen moest worden. Slechte service, dat dit niet in één afspraak plaats had kunnen vinden.

De betreffende akte ontvangen, helaas stond er een fout in. Ook dit kan gebeuren. Contact opgenomen, inmiddels een nieuwe akte ontvangen maar excuses aanbieden was niet aan de orde. Jammer dit ervaarde ik wederom als matige service

De diensten die we ontvingen van de notaris waren goed maar de service ervaarde ik als slecht. Echt een gemiste kans!!! Service is naar mijn mening net zo belangrijk als de dienstverlening die je aanbiedt, ook voor een notaris!

Klanten vertrekken vaak niet uit ontevredenheid over je dienst maar omdat ze niet de juiste aandacht en service krijgen….

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.