Skip to content

Biedt op het juiste moment de juiste service aan!

Al vaker heb ik jullie wat verteld over de nieuwe gekochte keuken. We zijn inmiddels weer wat fasen verder in de klantreis.

Jazeker de keuken is geplaatst. We zijn alleen wel 5 maanden verder (er was nogal een lange levertijd).

En prachtig dat hij is….maar er zijn nogal wat fouten geconstateerd. Vaatwasser vol met deuken (misschien is er mee gegooid en helaas niet goed afgelopen). Een kast waarbij de nerven van het hout bij de ene verticaal lopen en bij de andere horizontaal. En een kast waar de deur niet past door een fout.

Ook over verspillingen (fouten is één van de verspillingen) heb ik een stuk geschreven wat interessant is om te lezen, dit stuk kan je terug vinden op mijn website: www.trippadvies.nl

Vandaag werd ik door een vriendelijk meneer gebeld, om de fouten  door te nemen. En rond 19 maart, weer 2 maanden verder, kunnen ze verholpen worden. Dus pas na 7 maanden kunnen we de keuken eindelijk gaan gebruiken.

De onderdelen voor de kast waar de deur niet past, was het probleem van de lange levertijd.

En hier gaat het mis naar mijn mening. Kijk fouten kun je maken maar biedt op het juiste moment de juiste service aan.

Want het is inderdaad voor jullie efficiënter om, nota bene jullie eigen fouten, in één keer te herstellen.

Maar voor mij als klant niet. Ik moet nu 2 maanden wachten voordat ik de vaatwasser kan gebruiken terwijl de vriendelijke meneer me informeerde dat dit al binnen 2 weken opgelost had kunnen worden, maar er werd niet aan mij gevraagd of ik dat prettiger zou vinden.

Realiseer dus goed dat elk contactmoment in de klantreis een moment van de waarheid is. De klantreis stopt namelijk zeker niet bij de aankoop of tekenen van de offerte maar loopt veel verder door. Ja, je hebt de opdracht binnen maar nee ik ben geen ambassadeur want ik ga zeker jouw bedrijf niet aanbevelen bij anderen.

Wil jij nu wél klanten die ongevraagd reclame maken voor jouw bedrijf of wil je weten hoe klanten zich voelen bij jouw service? Ga dan aan de slag met het optimaliseren van jouw klantreis!

 

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.