Skip to content

Altijd (telefonisch) bereikbaar voor je klant, is dat echt klantgericht?

Laatst zat ik in een sessie met een ondernemer en zijn telefoon ging meerdere malen af.

Ik spreek alleen maar ondernemers die hartstikke dienstverlenend zijn, zo ook deze ondernemer, dus uiteraard werd de telefoon opgenomen.

Hij is echt niet de enige, heel veel ondernemers herkennen dit, je telefoon gaat dus als klantgerichte ondernemer neem je de telefoon op toch?!

Herken je ook het volgende:

  • Ik heb het hartstikke druk
  • Ik wordt gedurende de dag geleefd en ik heb veel aan mijn hoofd

Eén van de oorzaken is dat je continue wordt gestoord in je werkzaamheden (voor je klanten) door inkomende telefoontjes. Want bij elk telefoontje moet je namelijk je werk (voor je klanten) laten liggen waar je mee bezig was. Conclusie, je moet continu schakelen en dit kost onnodig tijd. Echt zonde deze verspilling!!

Tip: Analyseer 2 weken lang je inkomende telefoontjes.

Wat zijn jouw resultaten na het analyseren van je telefonie én nog belangrijker welke verandering ga je toepassen, waardoor je werkdruk verlaagt wordt maar jij nog steeds die klantgerichte ondernemer bent?

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.