Skip to content

Aan alle vrouwelijke (kandidaat) notarissen

Vorige week was ik bij een bijeenkomst van de Lions Westhoek, georganiseerd door Patricia van de Sande-Harrison. De gastspreker was Prof. Bernard Schols. Bernard Schols is oud-notaris en als hoogleraar verbonden aan het Centrum voor Notarieel Recht van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Buiten dat hij zeer kundig is op zijn vakgebied kan deze man je écht vol humor meenemen in zijn verhaal. Hij had veel voorbeelden uit de praktijk en leuke anekdotes. We hebben allemaal zijn boek mogen ontvangen (Voorkom ruzie bij de kist), een aanrader!

Hij gaf aan dat tegenwoordig de studie notarieel recht vooral door dames wordt gevolgd. Er is een duidelijke verschuiving plaats aan het vinden en er komen steeds meer vrouwelijke notarissen.

Maar wat ik zie is dat deze dames niet hun authentieke zelf zijn. Vaak uit angst voor falen, de mening van anderen of wat zij willen of doen afwijkend is van wat “normaal” is binnen het notariaat.

Ik zie ze worstelen en vaak geen nee durven zeggen uit angst voor afwijzing. Zonde want de winst zit juist in dicht bij jezelf blijven en de regie houden.

Wanneer je namelijk dicht bij jezelf blijft en staat voor wie je bent kun je van grotere betekenis zijn. Met als resultaat dat je een betere notaris wordt, niet alleen voor je klanten maar ook binnen je onderneming.

Je kan zo vanuit jouw visie en voorwaarden je dienst verlenen. Je wordt een notaris die betere resultaten haalt én meer rust, plezier en voldoening ervaart!

Als je aan alles voelt dat het tijd is voor verandering. Je van grotere betekenis wilt zijn door dicht bij jezelf te blijven. Én als je wilt werken op een manier die echt bij jou past binnen het notariaat. Maar het lastig is om een ijkpunt te vinden, ben ik er voor jou om je hier bij te helpen. Neem gerust contact op met mij: https://trippadvies.nl/contact/

Ik kijk er naar uit om met je samen te werken!

 

Herken je dit?

Kom dan snel in contact en ik leer je hoe je jouw klant de beste service kan geven.